Himmelstreif (2018)

IMG_0768.JPG
 

I oktober kom mitt fjerde album ” H i m m e l s t r e i f " ut på plateselskapet Grammofon.

Små øyeblikk av undring og takk, tru og tvil, motbakker og fest har blitt til musikk på albumet Himmelstreif. Livet er skjørt og kontrastfullt. Me treng lykter og lys langs vegen. 

Eg håper at desse sangane kan gje deg lysglimt på din veg. 

Eg trur at alle liv ber evigheten i seg, og kan kjenna når himmelstreif berører. Måtte du få eit streif av det gode, av håpet og noko som er større en deg sjøl gjennom sangane!

 Denne innspeling hadde ikkje vært mulig utan rause og gode musikalske venner:

Min bror Torfinn har vært produsent, og min søster Marianne og svoger har stått for lokalproduksjon og koring. Albumet er innspilt i ABCstudio i Etne, med Kjetil Ulland som tekniker og mikser av plata.

Låtene har blitt musisert fram gjennom et par år, sammen med mine fantastiske musikere: Kristian Lie-Bjelland (tangenter), Svein Arild Varhaug (bass), Kjell Rune Fjellheim (gitarer) og Magnar Helland (trommer).  I tillegg har eg fått låne vakkert spill av Torbjørn Økland (gitarer og trompet), Nils Økland (fele), Bjarte Mo (fiolin) og Mick O´Brien (sekkepipe og fløyte). 

Andre spennende gjester som har bidratt er raperen GinoBless, jenta mi Helene og Kjell Inge Torgersen. Nokon av tekstane har eg skrive sjølv og andre har eg fått låne av anerkjente tekstforfattere som Hans-Olav Mørk, Sven Aasmuntveit, Heidi Strand Harboe og Sigurd Svela.

Den ukjente vinden (2018) – historien bak sangen….

Tekst: Sigurd Svela
Melodi: Hilde Svela

IMG_0769.JPG
 

Livet hadde fart vel med oss, så langt… Tanken på at livet skulle skjenke oss de tunge dagene var fremmed og fjern. I vår familie var det meste tilsynelatende ”perfekt”. Telefonen som ringte en høstdagen i 2010 kom derfor som et lite jordskjelv. 

Dere har blitt tante og onkel til ei jente med downs syndrom..Gråten tok oss. De mørke skyene la seg tungt over gleden det skulle være å ta imot en ny liten verdensborgeren. Uro og bekymring for bror og svigerinne - min svoger og svigerinne slo inn. Hvordan ville dette gå?

Livets -og familiens store rystelse var et faktum. Den ukjente vindenhadde gjestet oss. Livet ville aldri mer bli det samme; et barn for livet – som er barn hele livet. Alle problemer, alle utfordringer – tenk så mye som nå ikke ville bli slik vi hadde tenkt... Dårlig samvittighet over at vi ikke klarte å glede oss over annerledesheten som Vår Herre hadde skjenket oss gjennom lille Eline, stemte livet i moll. 

Dagene gikk og downs syndrom fikk et ansikt, et blikk, et smil og en latter. Syndromet ble erstattet med mennesket. Lille Eline elsker livet, elsker sin familie og elsker oss. Livet har blitt malt med nye farger. Lille Eline, så perfekt annerledes, men helt perfekt. Livets bekymringer blir mindre i møte med de livsglade små hendene som strekker seg mot en klem. Den ukjente vinden som gjestet oss, er en engel til oss. Eline var gaven som kom og lærte oss å elske livet slik det kom! 

Hun er helt perfekt og perfekt annerledes!

VER HOS MEG (2015)

ny_cd_hilde_cover_front_ferdig_web_700px.jpg
 

I juli 2015 kom mitt tredje album ut. Dette består for det meste av eget låtmateriale. Sangene har et akustisk preg, med en smak av pop, salmer, keltisk og viser.

Med meg har eg fått med mine dyktige musikere som eg samarbeider fast med: Kristian Lie-Bjelland (tangenter), Svein Arild Varhaug (bass), Kjell Rune Fjellheim (gitarer) og Helge Tjelta (trommer og medprodusent). I tillegg har eg vært så heldig å få med noen gjester, som blant annet Oslo Session Strings (arrangementer og dirigent Eirik Berge), Frøydis Grorud (fløyte og saksofoner), min søster Marianne Engebretsen og Anders Berglund (duetter). Johannes Kleppe – Bibeltypografi – har designet coveret. Johannes lager fantastiske typografier av bibelvers. Til hver sang har han valgt ut et bibelvers / bibeltypografi i coveret. Albumet gis ut i samarbeid med Skjærgårdssang.

 

NOTEHEFTE

 

Her finner du noter på alle sangene fra mitt nye album «Ver hos meg», i tillegg til noen utvalgte fra «Skapervind» og «Tidevann».

Notehefte kan bestilles her: hildesvela(a)yahoo.no

Enkeltnoter kan bestilles hos Acta-Forlaget

1966178_972094502820990_1869543135717403999_o.jpg

 

SINGLER - Jul er å ta imot & Salig jul (2016)

Julen 2016 ga eg ut to nye julesanger. Disse er kun tilgjengelig på spotify og iTunes. 
 

 

INNTIL MITT HJERTE – Tidevann og Skapervind (dobbelcd)

dobbelcdcover-e1426151558584.jpg
 

Inntil mitt hjerte inneholder mine to første utgivelser, og er i trykket i nytt opplag som dobbelcd. Tidevanncover og Skapervindcover kan lese online ved å trykke på titlene. 

 

SKAPERVIND (2008) 

cover-skapervind.jpg
 

Skapervind er mitt andre album utgitt på tidligere Lynor, nå Sanden Media. Den er spilt inn i Dryhill Production i Oslo, med Helge og Tarjei Nysted som produsenter og musikere. I tillegg har jeg med meg Torfinn Thorsen (bass), Kristian Kvalvaag (gitarer), Kjetil Stensnæs (gitarer) og Torstein Lofthus (trommer). På to av sangene har jeg også med meg bluegrasbandet The Holstein United Bluegrasboys, samt en duett med Sigurd Svela (min kjære mann).

 

TIDEVANN – Sanger fra vest (2005)

 

Tidevann er mitt første album og er en av flere innspillinger i serien «Sanger fra vest». Plata ble spilt inn «live» i  sene nattetimer i St Mary`s Church, på tidevannsøya Lindisfarne nordvest i England.  Den inneholder mange keltiske perler som «Vær du visjonen», «Velsignelse ved reisestart» og «Se nådens gåte» – The water is wide på norsk. Jon Kleveland er produsent og pianist. I tillegg har jeg med Torfinn Thorsen (bass), Jan Inge Nilsen – Jango (trommer), Torbjørn Alfsen (gitar) og Mike O`Brian (sekkepipe & fløyter). Produksjonen er gitt ut på tidligere Lynor, nå Sanden Media.

I 2005 ble Tidevann kåret til beste norskspråklige album på P1. Sangene fra denne innspillingen spilles fremdeles månedlig på NRK P1, særlig Morgenandakten og Salmer til alle tider.